Lucruri diferite

Vrei sa gasesti comori? Sapa mai adanc!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Lucruri diferite

Vrei sa gasesti comori? Sapa mai adanc!

Lucruri diferite

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Atunci cand suntem obisnuiti cu banalul cautam lucruri diferite.


    Istorie...

    Gabitzu
    Gabitzu


    Mesaje : 32
    Data de înscriere : 04/06/2010
    Localizare : bucuresti

    Istorie... Empty Istorie...

    Mesaj  Gabitzu Mar Iun 08, 2010 4:21 am

    Trupa a fost formată în 1991 de Marian Ionescu (chitară bass, pian, compozitor), Dragoş Bădoi (voce), Cătălin Onoiu (clape), Florin Ionescu (tobe, voce), Răzvan Mirică (chitară, voce), Vlaicu Giurgea (chitară).

    La scurt timp după înfiinţare, apare albumul de debut intitulat "La vulturul de mare cu peştele în ghiare"...

    În 1992, vocalul Dragoş Bădoi este înlocuit pentru scurt timp de Cristian Roman (în prezent liderul trupei The Teachers Orchestra), urmat apoi de Toni Şeicărescu (actual Krypton), cu care lansează discul "Seducţie". Albumul de şapte piese este extraordinar de bine primit de către public piese ca Seducţie, Bogdan Barosanu, Texaco, Street fighting boys, Scufiţa roşie, Vrăjitoarea, devenind hituri. În acest timp trupa strângea la concertele sale tot mai mulţi fani. La finele anului 1993, mai precis pe data de 17 decembrie, Orchestra Direcţia 5 cântă pe scena teatrului Ion Creangă într-un spectacol inedit pentru acele vremuri: baking vocals, interpretarea piesei IN DI ANKA la sitar, prezentă pe aceeiaşi piesă a lui Andre Ateka. Concertul s-a desfăşurat cu casa închisă. Materialul audio a fost folosit de formaţie ulterior pentru editarea unui material LIVE intitulat IN DI ANKA live.

    În 1994, se lansează albumul "Pantofi de lac" şi ulterior, ei colaborează în paralel cu Loredana Groza pentru discul "Atitudine". Lansarea albumului a avut loc în data de 8 aprilie 1994 la mazinul Muzica din Bucureşti în prezenţa unui public numeros care la un moment dat a blocat traficul pe Calea Victoriei. În luna mai, cu sprijinul şi bunăvoinţa postului de radio Contact şi în special al Mariei Popescu (mulţumiri Maria!)- actuala soţie a lui Iulian Vrabete de la Holograf, se pun bazele primului fan club oficial al unui artist sau al unei trupe din România. Întâlnirile membrilor aveau loc în fiecare sâmbătă în Parcul Herăstrău, la intrarea dinspre Arcul de Triumf.

    În 1995, chitaristul Vlaicu Giurgea părăseşte trupa, ca şi Toni Şeicărescu, acesta din urma fiind înlocuit de Gabi Nicolau(Krypton). Trupa concertează la festivalul Cerbul de Aur în luna septembrie.

    În 1996, apare o sciziune în trupă, Marian Ionescu fiind acuzat de Răzvan Mirică, Florin Ionescu şi Cătălin Onoiu că urmăreşte doar interesele personale, aceştia considerându-se adevărata Direcţie 5. Se pare că Loredana Groza a fost aceea care a făcut să se spargă trupa. Astfel, un an au activat 2 trupe cu numele de Direcţia 5:

    Direcţia V, cu: Florin Ionescu (tobe, voce), Răzvan Mirică (chitară solo, voce, compozitor), Cătălin Onoiu (clape), Mircea Preda "Burete" (bass) şi Răzvan Fodor (solist vocal). În anul 1997, în componenţa de mai sus se lansează albumul intitulat Der Genius. Albumul conţine 7 în limba engleză piese compuse de Răzvan Mirică şi Florin Ionescu. Atenţie! Acesta este primul album editat de o formaţie rock din România în colaborare cu o filarmonică (George Enescu!) precum şi în colaborare cu quartet de coarde!

    Sătui de confuzia iscată de cele două formaţii cu denumire identică, Florin Ionescu (tobe, voce), Răzvan Mirică (chitară solo, voce, compozitor), Bobby Stoica (clape)- actual Voltaj, Mircea Preda "Burete" (bass) şi Toni Şeicărescu (voce) - revenit după mai mulţi ani din Olanda, încearcă lansarea unui nou proiect intitulat Noua Romă. Din nefericire proiectul nu se va materializa niciodată în forma unui album. Totuşi într-o emisiune televizată a postului public de televiziune, trupa cântă două piese promiţătoare: Strada mea şi Liber.

    Loredana & Direcţia 5: Marian Ionescu (bass, compozitor), Nicu Damalan (chitară solo, ex-Esperando, Krypton), Emanuel "Fisa" Gheorghe (clape, ex-Roşu şi Negru, Voltaj '88, ulterior Feedback, Camioane-n mulţime) şi Marius Keseri (tobe, ex-Quartz, Voltaj, Vali Sterian & Compania de sunet, Metrock, Voltaj '88)

    Anii trec, Direcţia V se desparte şi în 1998 rămâne Direcţia 5 cu Marian Ionescu, Nicu Damalan, Marius Keseri şi Cristi Enache. În această formulă, vor scoate în 1999 albumul "Superstar"

    Sursa : [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

      Data/ora curentă este: Joi Sept 19, 2024 8:19 am